MacBook Aanbieding (met Retina-scherm)

Apple’s nieuwe ultra-dunne 12-inch MacBook met Retina-display, gelanceerd op 10 april is te verkrijgen in zilver, grijs ruimte, en goud. Deze MacBook is het nieuwste notebook van Apple, nog dunner dan de MacBook Air, met een Intel Core M processor, een Retina-display, USB-C, en een vernieuwde trackpad.

macbook aanbieding retina schermKenmerken

  • Ultra-dun ontwerp
  • Geen ventilator, stille werking
  • Vernieuwd trackpad
  • Low-power Intel Core M processor
  • Retinascherm
  • Silver, Gold, en Space Gray kleuren

De 12-inch MacBook is Apple’s dunste en lichtste Mac-product tot nu toe.

De MacBook is slechts 13.1mm dik en is 24 procent dunner dan de huidige MacBook Air en weegt slechts een kilo minder dan de 11-inch MacBook Air en 13-inch MacBook Air. Het heeft een 12-inch Retina-display met een resolutie van 2304 x 1440.

Het bevat een full-size edge-to-edge toetsenbord (loopt tot aan de randen) met een luidspreker boven en het heeft een Retina MacBook Pro-stijl zwarte randen. Het wordt geleverd in drie kleuren die passen bij de iPad en de iPhone – zilver, goud en grijs.

Er is een nieuw Force Touch-trackpad dat technologie bevat van de Apple-Watch. Het heeft een nieuwe druk genaamd “Force Click.” Met een klik, gevolgd door een hardere pers, kunnen gebruikers taken uitvoeren zoals het ophalen van een definitie van het woord of het zien van een kaart. De trackpad bevat ook haptische feedback voor een voelbare reactie wanneer het wordt gebruikt.

macbook notebook

Omdat het zo dun is bevat de MacBook een nieuwe “vlinder mechanisme” voor de toetsen op het toetsenbord, waardoor ze 40 procent dunner zijn dan de traditionele toetsenbord toetsen die gebruik maken van een schaarmechanisme. Volgens Apple zijn de toetsen ook vier maal stabieler, voor grotere nauwkeurigheid bij het typen. Elke toets is individueel verlicht met een enkele LED voor een uniforme helderheid.

Macbook Video

Net als de bestaande MacBooks heeft de nieuwe MacBook 802.11ac en bevat Bluetooth-ondersteuning. Het heeft slechts één poort, hoewel de USB type-C poort verschillende functies dient. Het geeft macht, USB 3.1 connectiviteit en DisplayPort 1.2, HDMI, VGA en mogelijkheden.

De nieuwe MacBook gebruikt low power 1.1GHz en 1.2GHz Intel Core M processoren met Intel HD Graphics 5300, waarmee het een ventilatorloze ontwerp met stille werking heeft. Met behulp van een geschakeld batterij ontwerp, biedt de MacBook “de hele dag levensduur van de batterij” met maximaal negen uur draadloos surfen op het web en 10 uur van iTunes afspelen van films.